Grilovacia doska - kame? /41x36x3 cm/ dvojdielná + nosič /53x38 cm/ je určená pre pečenie mäsa, ryb a iných potravin pri vysokých teplotách. Pri vysokej teplote dosky sa využije pri príprave tuk obsahovaný v potravinách a žiadny další tuk tak nemusíte používat.Pri používaní grilovacej dosky prosíme dodržte následúce pokyny :1./príprava• Grilovacia doska musí byť dokonale vyschnutá prirodzenou cestou.• Pred prvým použitím natrite dosky trochou jedlého oleja a vložte doskydo nepredohriatej trúby.Tu dosky počas 30 minút zohrejte až na maximálnuteplotu /200 – 250 °C/ a nechajte pozvolna vychladnúť a až potom sú dosky pripravené k dalšiemu použitiu.2./použitie• Dosky vložte do krbu ihneď po podpálení uhlia do najvyššej polohy /tretia drážka/, min. 15 cm nad rozpaleným uhlím na dobu 20-30 min.Tak je zaistené pozvolné prehrievanie.Až po úplnom prehriaťí v tejto polohe je možne v prípade nutnosti znížit polohu do drážky druhej /tj. min 10 cm nad rozpáleným drevenným uhlím/. Do polohy nižšej nikdy dosku nevkládajte arovnako nevkládajte do už rozkúreného krbu chladné dosky. Pri nedodržaní vyššie uvedených zásad hrozí popraskanie a deštrukcia dosiek.• Pri predhrievaní dosiek na grile je treba vylučiť jej priamy styk s plame?om.POZOR• Pri zahrievaní i ochladzovaní dosiek je treba vylúčiť prudké zmeny teploty. Nahriatedosky nikdy neochladzujte vodou a dosky čistite vždy v chladnom stave.Nepoužívaajte žiadne čistiace prostredky.Grilovacia doska je prírodný materiál a preto je možné, že sa cez všetky výššieuvedené opatrenia vlasová trhlina vytvorí. Vlasová trhlina nemá vplyv nafunkciu a použitie a není dôvodom k reklamácií.• Výššie uvedené zásady platia predovšetkým pre použitie dosiek vo vybraných typochzahradných krbov Norman a v originálnom držiaku. Nie je možné zaručit trvanlivosťdosiek pri použití na inom type ohniska. Pri nedodržani uvedených pokynov nemožno uplatniť prípadné reklamácie.